Gateway Bali

Den Store Auksjonen.

Posted on: 18/11/2013

Foto: Nicolai Karlsen

Tekst: Øivind Klungseth Zahlsen

Fredag den 15. november var det tid for en av semestrets sosiale høydepunkter, nemlig Gateways store auksjon. Hovedatraksjonen var utvilsomt maleriene som de innsatte ved Kerobokan-fengslet hadde malt. Gateway College har i flere år gjennom sine auksjoner støttet et viktig humanitært utdanningsprosjekt i dette fengslet, som sikrer de innsatte både en mer meningsfull soning, et alternativ til rus og ikke minst en mulighet for utdannelse, med det potensialet for et rikere liv etter endt soning som det gir. I løpet av høst-semestret har sosialkomiteens medlemmer jevnlig besøkt fengslet for å plukke ut objekter til auksjonen, og at våre studenter har gjort en glimrende kuratorer-jobb, er det ingen tvil om. Høstens auksjon kunne by på noen av de fineste arbeider som noen sinne har kommet fra Kerobokan-fengslet. I tillegg må det nevnes at kunstfelleskapet i Kerobokan begynner å opparbeide seg et renome som strekker seg utover Balis strandegrenser, og med sitt demokratiske prinsipp oppfatter kunstnerne seg heller som et kollektiv enn som individuelle kunstnere som signerer hver for seg.

_MG_6967

Et bilde skal snart under “hammeren”. Her ser vi et selvportrett av Myuran Sukumaran fra Bali Nine. Dødsdømte Myran har gjennom sitt arbeid i fengslet klart det få bare kan drømme om, nemlig å forvandle 20 prosent av et beryktet og dystert sør-asiatisk fengsel til noe som ligner en trivelig kunstresort. (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7060

Hendene var ofte i været under auksjonen, og givergleden var stor (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7055

En kvikklunsj skal under hammeren (Foto: Nicolai Karlsen)

Under fredagens auksjon ble det ikke bare bydd på fengslende kunst. Også norske godsaker var populære objekter, og under “hammeren” gikk både Staburets leverpostei, makrell i tomat, Toro-produkter, knekkebrød fra nabolandet samt et Se & Hør med halvårsgammelt sladder. I tillegg ble det auksjonert bort en bråte med oppfinnsomme tjenester. Blant disse kan vi nevne  en “high five” som gikk under “klubba” for 90 000 rupia. Inntektene fra disse bidragene gikk til UPCs hjelpeprosjekt i Jakartas slum, som en god del av studentene besøkte uka før auksjonenen.

_MG_7051

(Foto: Nicolai Karlsen)

Sondre og Daniel var en konfransier-duo uten like. Med tørr og vittig humor holdt de grepet på publikum i hele 3 timer.

_MG_7050

Toro-produkter er alltid populære under Gateways auksjon (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7045

Wasa! (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7038

(Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7033

En familie på bryggekanten (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7020

(Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_7003

(Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_6999

Stemningen var stor, og mange hadde møtt opp for å by på fredag (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_6997

Dette bildet ville mange eie. Til slutt gikk det for hele 5.5 millioner rupia (Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_6991

(Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_6990

(Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_6979

Norske godsaker er nesten like populære å by på som den fengslende kunsten fra Kerobokan. Kanskje det skyldes en kulinarisk hjemlengsel? En seigmennpakke gikk for 1 100 000 rupia.
(Foto: Nicolai Karlsen)

_MG_6976

(Foto: Nicolai Karlsen)

Leave a comment